סלט עשבים ופיצוחים אסיאתי
סלט ארומטי, מרענן ועוקצני, בזכות חטיף האורז הפיקנטי שמוסיף גם מרקם פריך למנה
רכיבים
לסלט:
1 צרור ראשד
1 צרור עלי בזיליקום קצוצים
1 צרור עלי כוסברה קצוצים
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 צרור עלי אורוגולה קצוצים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים
3 כפות שמן זית
250 גרם טופו טרי חתוך לקוביות של 1 ס"מ
100 גרם חטיף אורז יפני (חריף ומלוח)
1 כוס פרי (רצוי טרופי ועסיסי) כמו אננס או ליצ'י נקי מגלעינים (לפי העונה)
לרוטב:
1/2 כוס חומץ אורז
1/4 כוס מירין
3 כפות שמן שומשום
1 שן שום קצוצה
1 כף גדושה סוכר חום
1 כף רוטב צ'ילי חריף
הוראות הכנה
מערבבים עלי ראשד, בזיליקום, כוסברה, נענע, פטרוזיליה וארוגולה בקערה גדולה.
הכנת הרוטב:
מערבבים את החומרים בצנצנת בעלת מכסה תואם, טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הטופו:
מחממים שמן במחבת, מוסיפים טופו ומטגנים קלות עד שמזהיב מעט.
הרכבת הסלט:
מפזרים על העלים טופו וחטיף יפני, יוצקים מעט רוטב ומערבבים קלות. מפזרים פרי, יוצקים עוד מעט רוטב ומגישים מיד.