סלט עשבים ופיצוחים אסיאתי

סלט ארומטי, מרענן ועוקצני, בזכות חטיף האורז הפיקנטי שמוסיף גם מרקם פריך למנה

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רות אוליבר
סלט עשבים ופיצוחים אסיאתי.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

לסלט:

  • 1 צרור ראשד

  • 1 צרור עלי בזיליקום קצוצים

  • 1 צרור עלי כוסברה קצוצים

  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

  • 1 צרור עלי אורוגולה קצוצים

  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים

  • 3 כפות שמן זית

  • 250 גרם טופו טרי חתוך לקוביות של 1 ס"מ

  • 100 גרם חטיף אורז יפני (חריף ומלוח)

  • 1 כוס פרי (רצוי טרופי ועסיסי) כמו אננס או ליצ'י נקי מגלעינים (לפי העונה)

לרוטב:

  • 1/2 כוס חומץ אורז

  • 1/4 כוס מירין

  • 3 כפות שמן שומשום

  • 1 שן שום קצוצה

  • 1 כף גדושה סוכר חום

  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף

הוראות הכנה

מערבבים עלי ראשד, בזיליקום, כוסברה, נענע, פטרוזיליה וארוגולה בקערה גדולה.

הכנת הרוטב:

מערבבים את החומרים בצנצנת בעלת מכסה תואם, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הטופו:

מחממים שמן במחבת, מוסיפים טופו ומטגנים קלות עד שמזהיב מעט.

הרכבת הסלט:

מפזרים על העלים טופו וחטיף יפני, יוצקים מעט רוטב ומערבבים קלות. מפזרים פרי, יוצקים עוד מעט רוטב ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ