סלט עגבניות עם תפוח אדמה, דג וירקות

סלט מפתיע שמבוסס על הירק האהוב בישראל שהוא למעשה פרי. ובקיצור, מתכון לסלט "לוינסקי"

אילן פנחס ובני נקווה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילן פנחס ובני נקווה
סלט לוינסקי של אילן פנחס ובני נקווה.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

לסלט:

  • חופן עגבניות שרי אדומות, צהובות, כתומות ומנומרות

  • 1 בצל סגול

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 10 עלי ריחן פרסי

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

  • מיץ מחצי לימון

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

  • 1/2 פילה של מקרל מעושן פרוס גס

לחתיכות תפוח האדמה:

  • 1 תפוח אדמה מזן באטר

  • 3 כפות שמן זית

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור גרוס דק

  • עלי תימין משני ענפים

הוראות הכנה

הכנת תפוח האדמה:

מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים עד ריכוך כמעט מלא, מוציאים לתבנית עם נייר פרגמנט משומן ומועכים, כך שבשר תפוח האדמה נחשף כלפי מעלה. מזליפים את השמן, מפזרים את התבלינים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-270 מעלות עד קבלת גוון זהוב ושחום.

הכנת הסלט:

חוצים את העגבניות לחצאים, חותכים את הבצל הסגול לז'וליינים ופורסים את הצנונית והפלפל הירוק לפרוסות דקות.

מניחים בקערה את העגבניות, כף ז'וליינים של בצל, פרוסות הצנונית והפלפל והריחן, יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים. מערבבים ובודקים את התיבול, משפרים לפי הטעם.

הרכבת המנה:

מסדרים בצלחת את חתיכות תפוח האדמה הפריכות, מניחים מעליהן את הסלט, מפזרים את פרוסות המקרל מעל ומזליפים מעט שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ