ארוחה קלה בקערה: סלט ירוק עם גבינה מלוחה

החורף הוא עונתם של עלי הבר הירוקים. שף מיכאל גרטופסקי מתקין מהם סלט עשיר בטעמים ומרקמים

מיכאל גרטופסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכאל גרטופסקי, שף אורח
סלט מלקטים של שף מיכאל גרטופסקי.צילום: רן בירן

רכיבים

  • 1 כוס עלי סלק

  • 1 כוס עלי שומר

  • 1 כוס גרגיר נחלים

  • 1 כוס עלי רוקט

  • עלי נענע משני גבעולים

  • עלי אורגנו מ־4 גבעולים

  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס

  • 2 צנוניות חתוכות לגפרורים

  • 1 פיתה מתובלת בזעתר יבש וסומאק, קרועה ביד ומטוגנת לפריכות

  • 3 כפות שקדים קלויים

  • 1 חלמון מבושל

  • 30 גרם גבינת קדוש מגורדת גס (או ריקוטה יבשה ומלוחה)

  • כמון

  • סומאק

הוראות הכנה

שוטפים את העלים היטב ומייבשים.

מניחים את העלים בקערה עם קרעי הפיתה הפריכים. מתבלים במלח, קורט כמון, סומק בנדיבות, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.

מפוררים חלמון מעל הסלט, מוסיפים את הריקוטה, הצנוניות והשקדים הקלויים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ