סלט סלנובה עם קרפצ'ו סלק, תאנים וקשיו

סלט עשיר במיוחד בתיבול וויניגרט יין מבעבע

אבי תורג'מן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אבי תורג'מן, שף אורח
סלט סלנובה עם קרפצ'ו סלק, תאנים וקשיו בוויניגרט יין מבעבע של שף אבי תורג'מן.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

לסלט:

  • 3 ראש חסה סלנובה ירוקה

  • 3 ראש חסה סלנובה אדומה

  • 120 גרם חזה אווז מעושן

  • 8 תאנים טריות (רצוי בלאדי) חתוכות לרבעים

  • 1/2 כוס אגוזי קשיו מסוכרים

לקרפצ'ו סלק:

  • 1 סלק לצנן במקרר במשך שעה לפחות לפני ההכנה

  • 1 כוס חומץ בן יין לבן

  • 2 כפות סוכר

  • 1/2 כוכב אניס

  • 1 תרמיל הל

  • קורט מלח

לווינגרט:

  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן זית

  • 100 מ"ל (כוס פחות שתי כפות) חומץ בן יין לבן

  • 25 מ"ל (קצת פחות משתי כפות) יין מבעבע

  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק

  • קורט סוכר

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת קרפצ'ו סלק:

קולפים את הסלק ולאחר מכן פורסים אותו דק באמצעות מנדולינה או בסכין חדה.

מרתיחים בסיר את החומץ עם התבלינים ושופכים על הסלק. מצננים מעט ומכניסים למקרר.

מצננים מעט ומכניסים למקרר.

הכנת הווינגרט:

מניחים בקערה את כל החומרים חוץ מהשמנים, ומערבבים.

מוסיפים את השמנים בבת אחת ומערבבים.

הכנת הסלט:

מפרידים בעדינות את עלי הסלנובה מהגבעולים.

מתבלים את העלים במעט רוטב וינגרט (לא להפריז בתיבול).

הרכבת המנה:

מניחים את העלים המתובלים בקערת הגשה נאה.

מניחים בין העלים את פרוסות הסלק, התאנים, האווז המעושן והקשיו המסוכר, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ