סלט תירס “גילי” בווינגרט פטפוט

קבלו אותו, סלט התירס שיהיה להיט בכל מנגל

עומר מילר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תירס "גילי" בוויניגרט פטפוט של שף עומר מילר.
עומר מילר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
15 דקות

מי שמכיר אותי כבר שמע ממני אינספור פעמים על הטיול להודו ועל ההליכה האובססיבית כל ערב לאותו דוכן עלוב בקצה סופו של חור, שלעולם כנראה לא אצליח לאתר שוב, ובאיש חביב ליד פח ממולא גחלים ואלפי קלחי תירס מתובלים ברוטב פלפלים חריף. זו הגרסה המפונפנת שלי. ולמה הווינגרט נקרא פטפוט? זה כבר סיפור לפעם אחרת.

רכיבים

  • 6 קלחי תירס “גילי” טריים (או תירס אחר טרי מאוד)

  • 30 גרם חמאה רכה

  • 1 כף פלפל שחור גרוס

  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ

  • 20 עלי בזיליקום קצוצים

לווינגרט:

  • 240 מ"ל חומץ בן יין לבן (1 כוס)

  • 1 שן שום קלופה

  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)

  • 240 מ"ל שמן תירס (1 כוס)

הוראות הכנה

הכנת הסלט:

מבעירים גריל פחמים וכשהגחלים לוהטות, מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת. מערבבים יחד חמאה ופלפל שחור למשחה אחידה.

מורחים היטב את קלחי התירס בחמאה המתובלת וחורכים כחמש דקות על הגריל.

משתמשים בסכין חד כדי להפריד את הגרגרים מהקלח. מעבירים לקערה. מוסיפים פלפל חריף ובזיליקום.

הכנת הווינגרט:

מערבלים חומץ, שום, רוטב צ’ילי וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי ערבול.

מתבלים היטב את הסלט ומגישים. הרוטב נשמר עד שבועיים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ