סלט רובושון (או: חסה ממולאת בירקות)

הסלט מורכב מחצי לב חסה ערבית, מעין סירת חסה ומעליה ירקות ורוטב משגע

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט רובושון.
שי לי ליפא
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
10 דקות

דרך נפלאה ושונה להגיש סלט ירוק, את ההשראה לה שאבתי מהשף המהולל ז’ואל רובושון. הסלט מורכב מחצי לב חסה ערבית (מעין “סירת חסה”) ועליה ירקות ורוטב משגע, כאן בגרסה שלי.

הדרך להכנת סלט ירוק מנצח:

בוחרים בעלים טריים בלבד, שוטפים ומייבשים היטב, עדיף במייבש חסה. מערבבים היטב את הרוטב ויוצקים על העלים ממש ברגע האחרון לפני ההגשה, בכמות שתעטוף את כל העלים בשכבה דקיקה ועדינה, מבלי שתישאר “שלולית” בתחתית קערת הסלט. מומלץ להתחיל עם שליש מכמות הרוטב שבמתכון, לערבב, ולהוסיף רק אם חסר.

רכיבים

  • 2 לבבות חסה ערבית חצויים

  • 16 עגבניות שרי חצויות

  • 8 אספרגוס חלוטים וחתוכים למקטעים באורך 4 ס”מ

  • 8 ביצי שליו מבושלות וחצויות לשניים (אפשר להשתמש גם בביצי שליו כבושות בצנצנת)

  • 16 זיתי קלמטה מגולענים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף שמן קנולה

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 כף מיונז

  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק

  • 1 כפית דבש

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

מניחים על כל צלחת חצי לב חסה כשהחתך כלפי מעלה, מסדרים מעל עגבניות, אספרגוס, ביצים וזיתים.

יוצקים שתי כפות רוטב על כל מנה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ