סלט תפוחי אדמה, שמנת וסלמון

לרוב אנחנו אופים סלמון או צורבים אותו, אבל כדאי לכם לנסות גם לשלוק אותו ולהגיש בסלט מפנק

נעם דקרס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תפוחי אדמה, שמנת וסלמון שלוק של נעם דקרס.
נעם דקרס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות הכנה + 25-20 דקות בישול

המפגש הקצר עם מים רותחים מביא את בשר הדג למרקם אופטימלי — עסיסי ובעל ממד רענן. מושלם למגדל המושחת של סלט התפודים הזה.

רכיבים

  • 600 גרם פילה סלמון ללא העור מחולק ל-6 נתחים

  • מלח ופלפל שחור גרוס

לווינגרט:

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים גרגירים

  • 1 כף חרדל הולנדי או חרדל דיז'ון חלק

  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מלח

לסלט תפוחי האדמה:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים (עדיף מזן "ראטה") בקליפתם

  • מלח

  • 2 גביעים שמנת חמוצה 27% שומן

  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת הווינגרט:

מעבדים את כל החומרים בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת ויניגרט סמיך ואחיד. מכסים ושומרים במקרר עד שבועיים.

הכנת הסלמון:

ממלאים סיר רחב ונמוך במים בגובה 3 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ושומרים על רתיחה עדינה. מוסיפים קורט מלח ושולקים את הסלמון דקה וחצי בדיוק. מעבירים את הנתחים לצלחת מרופדת בנייר סופג, ממליחים ומפלפלים.

הכנת הסלט והרכבת המנה: 

מבשלים תפוחי אדמה במי מלח קרים 20-25 דקות עד שהם מתרככים.

חוצים כל תפוח אדמה לאורכו אך משאירים אותו מחובר ומניחים על צלחת הגשה.

פוערים מעט את שני החצאים ומניחים 1/3 גביע שמנת ונתח סלמון שלוק.

יוצקים על הסלמון שפע ויניגרט, מפזרים בצל ירוק ופלפל שחור גרוס ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ