סלט פתיתים עם תרד ואדממה

סלט שבקלות יכול להפוך לארוחה שלמה, בריאה ואפילו דלת קלוריות

תמי חסקלברג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פתיתים עם תרד ופולי סויה (אדממה).
תמי חסקלברג
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
15 דקות

גיוונים:

את הבייבי מוצרלה ניתן להחליף בגבינת קש.

במקום מירין (יין אורז מיושן) אפשר להשתמש ביין שרי.

רכיבים

לסלט:

  • 800 גרם פולי סויה בתרמיליהם (אדממה)

  • ½1 כוסות פתיתים

  • 1 כף שמן זית

  • 400 גרם תרד שטוף וחתוך לרצועות ברוחב 2 ס”מ

  • 200 גרם כדורי בייבי מוצרלה קרועים ביד לחצאים

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות מירין

  • 2 כפות חומץ אורז

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 כף שמן שומשום

  • 1 כף שמן זית

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

הוראות הכנה

מבשלים את הפולים לפי הוראות היצרן.

מכינים את הסלט:

מחלצים את פולי הסויה, האדממה, מתרמיליהם ומניחים בקערה עמוקה.

מבשלים פתיתים לפי הוראות היצרן. מערבבים במזלג עם האדממה.

מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים עלי תרד ומאדים על להבה נמוכה כחצי דקה-דקה תוך כדי ערבוב, עד שהעלים מאבדים מנפחם אך עדיין שומרים על צבעם. מצננים קלות ומוסיפים לקערה עם האדממה והפתיתים.

מוסיפים קרעי מוצרלה ומערבבים.

הכנת הרוטב והרכת המנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ