סלט תאנים וברולה סנט מור

הסוד של המנה טמון (גם) ברוטב שלה: וינגרט מתקתק עם סילאן, ג'ינג'ר, לימון וערק, שמעניק רמז אניסי מסקרן ומשתלב נפלא עם התאנים הטריות והגבינה המקורמלת

אמיר כלפון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תאנים וברולה סנט מור של אמיר כלפון.
אמיר כלפון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
10 דקות

עדיף להשתמש בגליל עבה של סנט מור, אותו קל להעמיד בתבנית. אם משתמשים בגליל צר, עדיף לחצות אותו לשניים ולחלק את הסוכר החום בין שני החצאים.

רכיבים

  • 200 גרם גבינת סנט מור

  • 1-2 כפיות סוכר חום כהה

  • 2 כוסות עלי רוקט

  • 2 כוסות עלי ראשד

  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ

  • 12 תאנים בשלות חתוכות לרבעים

  • 100 גרם אגוזי ברזיל חתוכים גס

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 כפות סילאן

  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט

  • 1 כף עראק

  • מלח

  • פלפל לבן טחון

  • קורט צ'ילי יבש גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור למצב גריל בטמפרטורה מקסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מפזרים סוכר חום על אחד הצדדים החתוכים של גליל הסנט מור ומניחים אותו בתבנית כשהוא ניצב במקביל לה.

מקרמלים תחת הגריל דקה-שתיים עד שהסוכר נמס והשכבה העליונה משחימה קלות (אפשר גם עם ברנר).

מערבבים את חומרי הרוטב. אפשר להכין אותו מראש ולשמור במקרר עד שלושה ימים.

להגשה:

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב. מניחים על הכל את גליל הגבינה הצלוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ