סלט כרוב סגול ונקטרינות

סלט שלם על טוהרת הטבע, שאין בו ולו גרם פשרה על הטעם

אמבר רוגע, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמבר רוגע, שפית אורחת
סלט כרוב סגול ונקטרינות של שפית אמבר רוגע.צילום: שי בן אפרים

רכיבים

  • 1/2 קילו כרוב סגול

  • 2 נקטרינות (אחת בשלה מאוד ואחת מוצקה)

  • 3 כפות אגוזי מלך קצוצים

  • 2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות דקות

  • 2-3 כפות מיץ מלימון טרי

  • 1/4 כפית קינמון טחון

  • 1/2 כפית מלח

  • קורט פלפל שחור

  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה

מסלקים את העלים החיצוניים של הכרוב וחוצים אותו לאורכו. חותכים ומסלקים את הגזע. קוצצים את הכרוב לרצועות דקיקות אלכסוניות ומכניסים לקערה.

מוסיפים לקערה את אגוזי המלך הקצוצים, הבצל הירוק, הקינמון, המלח והפלפל השחור. סוחטים בעזרת היד את מיץ הנקטרינה הבשלה לתוך הסלט ומוסיפים את קרעי בשר הפרי. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.

חותכים בעדינות את הנקטרינה הנוספת, המוצקה, לפרוסות דקות או קוביות, מוסיפים לסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ