הסלט של רַפְרָם: סלט ירוק עם מרציפן

סלט של תרד ועלים טריים עם דלעת צלויה וקוביות מרציפן. נשמע הזוי? כן, אבל גם מאוד טעים

אורי שפט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט רַפְרָם. הכנת מתכונים למיכל מנדלסון |
אורי שפט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים וחצי

את הסלט הזה הכיר לי רפרם חדד — חבר שלי, איש אוכל ואמן. ההשראה לסלט באה מהמטבח של יהודי מנטובה שבאיטליה, אשר מילאו טורטליני בדלעת ובעוגיות שקדים (אמרטי).

כאן מדובר בגרסה הרעננה של השילוב הזה: סלט של עלים טריים עם דלעת צלויה וקוביות מרציפן. נשמע הזוי? אכן, אבל גם מאוד טעים. משחק בין חומרי גלם טריים לצלויים ובין צבעים וטקסטורות, יוצר מנה מרגשת.

רכיבים

  • 400 גרם רוקט עלים שטופים ומיובשים (או תרד, גרגיר נחלים ואפשר גם נבטים שונים)

  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • 50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים

  • 25 גרם מרציפן קרוע לפיסות קטנות

  • 1-2 כפות מיץ לימון

  • שמן זית

  • מלח ים אטלנטי

לירקות הצלויים:

  • 120  גרם (משקל אחרי קילוף) דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ

  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים

  • 2 כפות סוכר חום

  • שמן זית

  • 1 סלק בינוני

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-240 מעלות.

שמים קוביות דלעת בתבנית. מפזרים עלי רוזמרין, סוכר חום ושמן זית ומערבבים.

צולים את הדלעת כשמונה דקות עד לריכוך, מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-185 מעלות.

עוטפים סלק ברדיד אלומיניום וצולים שעתיים עד שהסלק רך. מצננים.

קולפים את הסלק ופורסים דק.

הרכבת הסלט:

מניחים את העלים בקערה גדולה, מפזרים קוביות דלעת ופרוסות סלק ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ