סלט לבבות חסה עם תפוחי עץ מיובשים

משדרגים את הסלט הירוק הפשוט עם תפוחים וכדי שיהיה מעניין, מייבשים אותם בתנור קודם לכן. התוצאה: סלט ירוק, חמוץ, מתוק ומפתיע

תומר ניב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט לבבות חסה עם תפוחי עץ מיובשים .
תומר ניב
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
6 שעות

מומלץ להכפיל את כמות התפוחים לייבוש ולהשתמש בהם לשלל מאכלים.

רכיבים

  • 3 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי

  • 4 לבבות חסה ערבית שטופים, יבשים ומופרדים לעלים

  • 1/2 כוס תערובת עלים: טרגון, פטרוזיליה, נענע וריגלת הגינה

לווינגרט:

  • 1/2 כוס שמן זית

  • בוקה גרני מעלי מרווה, גבעולי תימין וגבעול זעתר קשורים בחוט

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

  • 1 כפית דבש

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן (מומלץ חומץ שרדונה)

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-50 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

הכנת התפוחים:

פורסים תפוחי עץ על קליפתם במנדולינה או בסכין לפרוסות דקות ככל האפשר ומניחים בשכבה אחת בתבנית.

אופים שש שעות, עד שהתפוחים שחומים ופריכים.

מעבירים לקופסה ומכסים בניילון נצמד ובמכסה. שומרים במזווה עד שבועיים. שימו לב: התפוח מאבד מהפריכות שלו עם הזמן, ולכן יתכן שתצטרכו להכניס לתנור לרענון הפריכות.

הכנת הווינגרט:

מחממים שמן עם בוקה גרני בסיר קטן במשך שתי דקות. מכבים את האש ומשהים 30 דקות. מסלקים את הבוקה גרני.

מערבבים בצנצנת חומץ, דבש, חרדל, את השמן המתובל, מלח ופלפל.

הרכבת הסלט:

מערבבים בקערה גדולה עלי חסה, עשבי תיבול ותפוחים מיובשים. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ