סלט אנדיב וכרוב סגול עם קינואה ואגוזי מלך

האנדיב (עולש) מוזכר כבר בתלמוד. רק אלפי שנים אחר כך למדנו לעשות איתו דברים טעימים באמת

שמעון דהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שמעון דהן, שף אורח
סלט אנדיב וכרוב עם קינואה ואגוזי מלך ברוטב טחינה-סילאן של שף שמעון דהן.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 1 ראש אנדיב

  • 1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות

  • חופן עלי ארוגולה

  • 1/2 כוס קינואה לבנה

  • 1/2 כוס קינואה אדומה

  • 3 כוסות מים חמים

  • חופן אגוזי מלך קצוצים

לתיבול: 

  • 2 כפות שמן זית

  • מיץ מחצי לימון

  • קורט מלח ים אטלנטי

  • קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב הטחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית

  • 1 כפית סילאן

  • מיץ מחצי לימון

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כוס מים קרים (או לפי הסמיכות הרצויה)

הוראות הכנה

1. מבשלים את שני סוגי הקינואה בסיר עם מים חמים כ-15 דקות, עד שהקינואה רכה, מוציאים ומצננים.

2. הכנת רוטב הטחינה: מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

3. מפרידים את עלי האנדיב וחותכים כל עלה לשניים לאורך. שמים בקערה את הקינואה, הכרוב הסגול, עלי הארוגולה והאנדיב ומתבלים.

4. הרכבת המנה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את אגוזי המלך, מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ