סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים

סלט שמנצל את סוף עונת התאנים העסיסיות ומשלב אותן עם גבינה עזת טעם

שאדי בשארה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שאדי בשארה, שף אורח
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים של שאדי בשארה.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 1 קילו (סלסלה) תאנים

  • 3 כפות חומץ בלסמי מצומצם

  • 3 כפות שמן זית

  • מעט מלח ים אטלנטי

  • צרור ענפי תימין

  • 50 גרם פיסטוק חלבי

  • 50 גרם אגוזי קשיו

  • 50 גרם אגוזי מלך

  • 300 גרם גבינת בושה חתוכה גס

  • עלי מיקרו בזיליקום או מיקרו אפונה, לקישוט

הוראות הכנה

1. מסדרים מחצית מכמות התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את החומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח אטלנטי, מניחים את ענפי התימין ואופים במשך שש דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

2. קולים את כל הפיצוחים וטוחנים אותם במעבד מזון עד קבלת אבקה.

3. חוצים את התאנים הנותרות ואת התאנים הצלויות, מניחים אותן בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומוזגים מעל מעט מנוזלי האפייה. מפזרים את אבקת הפיצוחים, מקשטים בעלי המיקרו ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ