סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
סלט שמנצל את סוף עונת התאנים העסיסיות ומשלב אותן עם גבינה עזת טעם
שאדי בשארה, שף אורח
שאדי בשארה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
10 דקותסלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים של שאדי בשארה.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
רכיבים
1 קילו (סלסלה) תאנים
3 כפות חומץ בלסמי מצומצם
3 כפות שמן זית
מעט מלח ים אטלנטי
צרור ענפי תימין
50 גרם פיסטוק חלבי
50 גרם אגוזי קשיו
50 גרם אגוזי מלך
300 גרם גבינת בושה חתוכה גס
עלי מיקרו בזיליקום או מיקרו אפונה, לקישוט
הוראות הכנה
1. מסדרים מחצית מכמות התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את החומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח אטלנטי, מניחים את ענפי התימין ואופים במשך שש דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.
2. קולים את כל הפיצוחים וטוחנים אותם במעבד מזון עד קבלת אבקה.
3. חוצים את התאנים הנותרות ואת התאנים הצלויות, מניחים אותן בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומוזגים מעל מעט מנוזלי האפייה. מפזרים את אבקת הפיצוחים, מקשטים בעלי המיקרו ומגישים.