סלט סינטה, תפוחי עץ וסלרי

סלט שנולד במקור כפתרון מהיר לשאריות רוסטביף והשתכלל עם השנים. מכינים רוסט מהיר של סינטה, קורעים את הבשר לפיסות ומערבבים עם סלט רענן ושופע פירות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט סינטה, תפוחי עץ וסלרי של אבי בן דויד.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

השלד הבסיסי כולל סינטה, תפוחים, סלרי ושומר. עם יתר הרכיבים אפשר לשחק ולהחליף לפי מה שזמין ועונתי.

רכיבים

  • כ-1/2 קילו סינטה עם שכבת שומן מעליו (מבקשים מהקצב לא לנקות) בעובי 5-4 ס"מ

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 3 תפוחים ירוקים חצויים ופרוסים דק

  • 3 תפוחי פינק ליידי חצויים ופרוסים דק

  • 2 פקעות שומר בינוניות פרוסות דק

  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 5 גבעולי סלרי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות אלכסוניות דקות

  • 4-5 תאנים פרוסות עבה או אפרסק חצוי, מגולען ופרוס

  • 1/2 צרור רוקט חתוך גס

  • 2 חופנים עלי תרד טורקי חתוכים גס

  • 1/2 צרור רשאד או טרגון חתוך גס

  • 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס דק

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 כף סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומלהיטים מחבת כבדה שמתאימה גם לתנור.

הכנת הרוסט:

משמנים סינטה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במחבת עם השומן כלפי מטה. צורבים כשתי דקות עד שרוב השומן נמס ופני הנתח שפונים למחבת משחימים. הופכים וצורבים כל אחד משלושת הצדדים הנותרים במשך דקה עד שהם נאטמים ומשחימים (סך הכל חמש דקות).

מעבירים את הסינטה לתנור עם הנוזלים שנקוו במחבת וצולים 3-4 דקות נוספות. נותנים לנתח לנוח 10 דקות. אפשר לשמור את הרוסט עד יומיים במקרר.

הרכבת הסלט:

משרים תפוחים משני הסוגים ושומר במיץ לימון למשך 10 דקות.

חולטים גבעולי סלרי במשך כדקה בשפע מים רותחים ומעבירים למי קרח. מסננים וחותכים את הגבעולים לפרוסות אלכסוניות בעובי כ- 1/2 ס"מ.

מערבבים את חומרי הרוטב.

מוסיפים לתפוחים בלימון את הסלרי ואת יתר החומרים למעט הסינטה. יוצקים מעל את חומרי הרוטב ומערבבים בעדינות.

פורסים את הסינטה לפרוסות רוחב בעובי כ-1/2 ס"מ כנגד כיוון הסיבים וקורעים את הפרוסות בעזרת הידיים מעל הסלט. מערבבים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ