סלט מהיר של עדשים כתומות, תמרים ופיסטוק עם טחינה ירוקה

זו לא טעות: מבשלים עדשים אדומות חמש דקות בלבד, והן מוכנות לאכילה. אל תחששו להוסיף מלח - הוא לא יזיק לריכוך

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט עדשים כתומות, תמרים ופיסטוק עם טחינה ירוקה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
15 דקות

עוד שני שימושים מעניינים לטחינה:

רוטב טחינה לנודלס: טחינה מעשירה מנות נודלס באופן דומה לחמאת בוטנים. מדללים טחינה גולמית בסילאן, דבש או ציר עוף ומוסיפים נודלס מבושלות ממש לפני שמסירים מהכיריים.

ממרח טחינה מתוק: מערבבים 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס סילאן (או דבש) ו-1/4 כוס פיסטוקים קלופים ומקבלים ממרח מתוק וממכר.

רכיבים

  • 360 גרם (2 כוסות) עדשים כתומות

  • 300 גרם תמרים (כ-20 גדולים) מגולענים וחתוכים לרבעים

  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס דק

  • 50 גרם (1/2 כוס) פיסטוקים קלופים

  • 2 כפות שמן זית (לא חובה)

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

לטחינה הירוקה:

  • צרור פטרוזיליה

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) טחינה גולמית

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

  • 1/2 כפית מלח

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים קרים

הוראות הכנה

הכנת העדשים:

מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים ו-2-3 כפות מלח. מוסיפים עדשים ומבשלים חמש דקות ללא מכסה עד שהעדשים מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

הכנת הטחינה הירוקה:

טובלים פטרוזיליה בקערית עם מים רותחים לכמה שניות עד שהעלים מתרככים. שוטפים במים קרים לצינון ומסירים כמה גבעולים שאפשר. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למרקם חלק.

הרכבת הסלט:

מערבבים את העדשים בקערת הגשה עם יתר חומרי הסלט. בהגשה מזלפים מעל טחינה ירוקה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ