סלט תמרים ופריקה בקרם חציל שחור וירקות

סלט עשיר ומרענן עם טוויסט מפתיע

אבי תורג'מן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי תורג'מן, שף אורח
סלט תמרים ופריקי בקרם חציל שחור וירקות של שף אבי תורג'מן.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 500 גרם חיטת פריקה מבושלת

  • 150 גרם תמרים לחים מגולענים ומקולפים

  • 100 גרם בצלי שאלוט מטוגנים במעט שמן זית

  • 150 גרם לימון כבוש

  • 10 גרם עלי זעתר טריים

  • 50 גרם שמן זית

  • מלח ים אטלנטי

  • פלפל שחור גרוס

לקרם חציל שחור:

  • 100 גרם חצילים קלויים על אש פתוחה וקלופים

  • 1 ביצה

  • 1 כוס שמן זרעי ענבים

  • מיץ מלימון אחד

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

  • 1 כף לאבנה

  • 1 כפית סילאן

לירקות:

  • 4 יחידות אספרגוס לבן

  • 2 גילופים דקים מזוקיני, חלוטים

  • 1 ראש חסה אייסברג שטופה ומפורקת לעלים קטנים

  • 1 ראש חסה ערבית קרוע גס, שטוף

  • תערובת עלי מיקרו: ראשד אפונה, סלק, חרדל

  • סירופ רימונים

לקרם שום: 

  • 1 כף שום שחור (להשיג בחנויות הירקות; השום עובר תהליך תסיסה מבוקר המעניק לו את טעמו וצבעו)

  • 50 מ"ל (כרבע כוס) סירופ סוכר מעורבב היטב עם שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת התבשיל: בסיר רחב מטגנים קלות במעט שמן זית את השאלוט וחיטת הפריקה.

2. מתבלים את הלימון הכבוש בזעתר, מלח ים ופלפל שחור גרוס, שומרים חמים בצד.

3. הכנת קרם החצילים: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים למרקם חלק ועדין. שומרים מכוסה עם ניילון נצמד.

4. הכנת קרם השום השחור: קולפים את השום, שמים בבלנדר, מוסיפים את סירופ הסוכר ושמן הזית וטוחנים למרקם חלק. שומרים בצד.

5. הרכבת המנה: לקראת ההגשה, מקפיצים את התמרים הלחים במעט שמן זית. מוסיפים לתבשיל הפריקה.

6. על צלחת הגשה, מורחים בעזרת כף שתי מריחות של קרם חציל מעושן, ומוסיפים כמה נקודות של קרם השום השחור המתקתק לחיבור הטעמים.

7. מעל מפזרים בצורה חופשית קרעים של חסות, גילופי זוקיני ואספרגוסים חלוטים.

8. מניחים 2-3 כפות מהתבשיל לאורך הצלחת ומקשטים בעלי מיקרו וכף סירופ רימונים, ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ