סלט במיה ופירורי לחם

חריכה קצרה במחבת מעניקה לבמיה מעטפת פריכה שמתחברת למרקם פירורי הלחם שמפזרים בנדיבות על הסלט הזה, של תחילת הקיץ

ארז קומרובסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארז קומרובסקי, שף אורח
סלט במיה ופירורי לחם.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 2 יחידות פלפל חריף

  • 1/2 קילו במיה קטנה

  • 2 כפות שמן זית

  • 5 שיני שום פרוסות דק

  • 2 יחידות בצל אדום חצוי ופרוס דק

  • מלח

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 2 כוסות עלי פטרוזיליה

לפירורי הלחם: 

  • 3-4 פרוסות לחם

  • שמן זית

  • מלח

להגשה:

  • 50 גרם כדורי לאבנה

  • שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת פירורי לחם: מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. אופים פרוסות לחם כשעה עד שהן מתייבשות לגמרי.

3. טוחנים את הפרוסות במעבד מזון לפירורים גסים, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח. שומרים בקופסה אטומה עד שלושה ימים.

4. הכנת הסלט: קולים פלפלים על להבה גלויה או בגריל עד שהם חרוכים לגמרי. מעבירים לשקית ומשהים עד שהם נעימים למגע.

5. מקלפים את הפלפלים, מנקים מזרעים ופורסים דק.

6. מחממים מחבת גדולה ויבשה ומקפיצים במיה 2-3 דקות עד שהיא זהובה.

7. מוסיפים שמן זית, שום, בצלים ואת הפלפלים. מערבבים ומסירים מהלהבה. מתבלים במלח ומיץ לימון ומצננים מעט.

8. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל כדורי לאבנה ופירורי לחם. מזלפים כמות נדיבה של שמן זית ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ