סלט יפני עם אטריות סובה וסלמון סקין

כולם מכירים רולים עם סלמון סקין, אבל לעור הסלמון המטוגן עד פריכות יש שימושים נוספים - לסלט האטריות היפני הזה הוא מעניק קראנצ‘יות נפלאה

מיכאל גרטופסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכאל גרטופסקי, שף אורח
סלט יפני עם אטריות סובה וסלמון סקין של מיכאל גרטופסקי.צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

  • 70 גרם סלמון סקין פריך וחתוך לרצועות

  • 200 גרם אטריות סובה

  • 1 כף שטוחה שורש ג'ינג'ר קצוץ

  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק

  • צרור קטן של עלי נענע מופרדים מהגבעולים (שומרים מעט להגשה)

  • צרור קטן של עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים (שומרים מעט להגשה)

  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות דקות

  • 4 בייבי מלפפונים פרוסים דק מאוד, רצוי במנדולינה

  • 1/2 בצל סגול פרוס דק

  • 5 צנוניות פרוסות דק, רצוי במנדולינה

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

  • מלח

לווינגרט יפני חום:

  • 200 מ"ל ( כוס + ½1 כפות) מים

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 1 כף פלפל שחור גרוס

  • ¼ צרור כוסברה

  • ¼ צרור בזיליקום

  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

  • 1 שורש ג'ינג'ר חתוך גס עם הקליפה

  • 30 מ"ל (2 כפות) נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי)

  • 80 מ“ל ( כוס) רוטב סויה

  • 30 מ“ל (2 כפות) מירין

  • 50 מ“ל (½3 כפות) חומץ אורז

  • 30 מ“ל (2 כפות) מיץ לימון סחוט טרי

  • 15 מ“ל (1 כף) שמן שומשום

הוראות הכנה

מבשלים אטריות סובה לפי הוראות היצרן, מצננים ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.

הכנת הווינגרט:

מביאים לרתיחה מים, סוכר, פלפל שחור, כוסברה, בזיליקום, צ‘ילי וג‘ינג‘ר ומבשלים דקה-שתיים למיצוי טעמים. מכבים להבה ומצננים.

מסננים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

הרכבת המנה:

מוסיפים לקערת אטריות הסובה חצי מכמות הסלמון ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים בעדינות ומעבירים לקערת הגשה.

מסדרים את יתר רצועות הסלמון מעל, מעטרים בעלי נענע וכוסברה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ