ירקות חורף צלויים

ירקות השורש מגיעים לשיאם בחורף. מתברר שהקור מעלה את רמת הסוכר בירק, ומכת החום שמעניק להם התנור או הטאבון מוציאה את המתיקות והירקות כמעט מתקרמלים בעסיס הדבשי של עצמם

אסף דוקטור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף דוקטור, שף אורח
ירקות חורף צלויים של אסף דוקטור.צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.

רכיבים

  • 4 שורשי פטרוזיליה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • 4 שורשי סלרי גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • 10 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • 3 בטטות בקליפתן שטופות וחתוכות לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • 4 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • 10 שיני שום לא קלופות

  • 3 דלעות ערמונים בקליפתן נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות בגודל 3 ס”מ

  • עלים מ-10 גבעולי זעתר טרי

  • 5 ענפי רוזמרין

  • 8 כפות שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מדליקים טאבון או מחממים תנור ל-250 מעלות.

2. מניחים בסיר גדול את כל הירקות מלבד הדלעת והשום, ממלאים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד שבע דקות. מסננים היטב ומעבירים את הירקות לתבנית חסינת אש.

3. מוסיפים דלעת, שום, עלי זעתר, רוזמרין, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

4. אופים בתנור או בטאבון כ-25 דקות עד שהירקות משחימים היטב. מערבבים מדי פעם. מגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ