סלט בצל בסומאק

בדיוק מה שצריך ליד החומוס או הפלאפל, אבל אם תשאלו את הטורקים, הסלט הזה מתאים לכל ארוחה

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורלי פלאי ברונשטיין
סלט בצל בסומאק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

רכיבים

  • 6 בצלים סגולים קטנים ומאורכים חתוכים לשמיניות

  • 1 כף סומאק

  • 3 כפות שמן זית

  • מיץ לימון מלימון אחד

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • צרור פטרוזיליה עלים בלבד (או חצי כוסברה וחצי פטרוזיליה)

  • עלי נענע קצוצים מ-3 גבעולים

להגשה:

  • 2 פיתות חצויות

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף סומאק

  • יוגורט או טחינה (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מערבבים בצל עם שאר החומרים בקערה. אחרי חצי שעה הבצל יספוג את הטעמים אבל עדיין ישמור על המרקם. יותר מזה — הבצל יתחיל להיכבש.

2. מתבלים חצאי פיתות בשמן זית וסומאק וקולים בטוסטר 10 דקות או להזהבה.

3. מגישים את הסלט על חצאי הפיתות, ואם רוצים מזלפים מעליו יוגורט או טחינה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ