עינב ברמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עינב ברמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה
סלט סלמון כבוש קלות עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן.צילום: חיים יוסף

רכיבים

  • 500 גרם תרד טורקי (ללא הגבעולים העבים)

לדלורית:

  • 1 דלורית קלופה, נקייה מזרעים וחתוכה לאורכה לשמיניות

  • 1 כף מלח אטלנטי

  • 1/4 כפית שאטה גרוס

  • 1 כפית סוכר דמררה

  • 3 ענפי תימין

  • 1/3 כוס שמן זית

לעדשים:

  • 2 כוסות עדשים שחורות שטופות ומסוננות

  • 1 לימון פרוס

  • 1 בצל חתוך לרבעים

  • 1 כף אבקת קארי איכותית

  • 5 עלי דפנה

  • 4 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לסלסת ורדה:

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק

  • 1 כף עלי זעתר קצוצים דק

  • 1 כף צלפים קצוצים

  • 1 שן שום קצוצה

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • 1 פילה אנשובי קצוץ

  • 4 כפות מיץ לימון

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 3 כפות לאבנה

  • 5-6 פרוסות לימון כבוש

  • 1 כף לימון פרסי טחון + 3 כפות ריבת עגבניות

הוראות הכנה

1. הכנת העדשים: מניחים עדשים בסיר בינוני ומוסיפים פרוסות לימון, בצל, אבקת קארי ועלי דפנה. מוסיפים מים כך שיגיעו 3 ס"מ מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים בכיסוי חלקי כ-30 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומוציאים את פרוסות הלימון, הבצל ועלי הדפנה.

2. מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.

3. הכנת הדלורית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מניחים בקערה פרוסות דלורית ומערבבים עם שאר החומרים. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.

5. אופים כ-20 דקות עד שהדלורית מזהיבה ומתרככת. מצננים לטמפרטורת החדר. עד כאן אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר את הדלורית והעדשים.

6. סמוך להגשה מכינים סלסה ורדה, מרכיבים ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלסה (אם רוצים להכין מראש, מערבבים את כל החומרים למעט מיץ הלימון ושומרים במקרר. סמוך להגשה מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים).

7. מפזרים עדשים על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.

8. מערבבים את הדלורית עם עלי תרד ומסדרים על העדשים.

9. מניחים בצורה חופשית תלוליות של לאבנה וריבת עגבניות ויוצקים סלסה ורדה מעל. מניחים פרוסות לימון כבוש, מפזרים לימון פרסי ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ