סלט פפאיה ירוקה בסגנון מרוקאי

סלט מרענן עם טעמים מפתיעים, ששואבים השראה מאסיה אבל מתחברים למקום עם לימון כבוש ואריסה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פפאיה ירוקה בסגנון מרוקאי של שי לי ליפא.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

את רוטב הדגים וסוכר הדקלים מהמתכון התאילנדי המקורי החלפתי באריסה ובלימון כבוש. משתמשים בפפאיה תאילנדית ירוקה - זן מיוחד של פפאיה הנמכר בשווקים ואצל ירקנים מסוימים.  

רכיבים

  • 1 פפאיה ירוקה בינונית קלופה וחתוכה לגפרורים (בעזרת מנדולינה, מעבד מזון או קולפן ז'וליינים)

  • 4 תרמילי לוביה או 12 תרמילי שעועית ירוקה טרייה חתוכים למקטעים באורך 4 ס"מ

  • 10 עגבניות שרי חצויות לאורכן

  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה דק

לרוטב:

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף לימון כבוש קצוץ דק

  • 1 כף אריסה

  • 1 כף סוכר חום בהיר

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/4 כפית כורכום

  • 1/4 כפית כמון טחון

  • 1/4 כפית כוסברה טחונה

הוראות הכנה

1. הכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כעשר דקות למיזוג טעמים.

2. הרכבת הסלט: מערבבים פפאיה ושעועית עם הרוטב בקערה גדולה תוך כדי מעיכת הפפאיה והשעועית בעזרת עלי. מוסיפים עגבניות וכוסברה ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ