סלט עדשים שחורות ופירורי פטה כבשים

מנה טעימה ומתוחכמת, אבל קלה להכנה, שמתאימה כתוספת או כארוחת צהריים קלה שסוגרת פינה

אבי כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי כהן, שף אורח
סלט עדשים שחורות ופירורי פטה כבשים של שף אבי כהן. צילום: רותם גולן

רכיבים

  • 1/2 קילו עדשים שחורות שעברו השריה של לילה

  • 1 כוס עגבניות לחות בשמן זית, חתוכות לרצועות

  • 1 צרור בצל ירוק חתוך לאלכסונים

  • 1 קוביית גבינת פטה כבשים (או בולגרית) בולגרית מפוררת

  • 1 כוס שמן זית

  • מיץ מ-2 לימונים

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • מלח לפי הטעם (זהירות, הגבינה מלוחה)

  • פלפל גרוס

הוראות הכנה

1. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך מלא, אך שיישארו עדיין מעט נגיסות. לאחר הבישול מסננים את העדשים, שוטפים במים קרים ומניחים מעל הסיר לסינון מלא.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים, מתקנים תיבול, אם צריך, ומגישים. 

הצעת הגשה: ניתן להגיש את הסלט בצלחת הגשה עמוקה שבמרכזה יוצרים גומה (כמו בחומוס) של שמנת חמוצה מתובלת במעט שום קצוץ, ועליה מניחים "ערימה" של הסלט. מעל הכל מזלפים מעט שמן זית וסומק.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ