מתכון

אבוקדו בסויה וג'ינג'ר

קחו אבוקדו, לא משנה מאיזה זן, העיקר שיהיה בשל, רך וצח בשר. עכשיו התייחסו אליו כאילו הוא סושי

נירה רוסו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 מנות
זמן בישול:10 דקות
אבוקדו
אבוקדוצילום: דרימסטיים

רכיבים

  • אבוקדו
  • 3 כפות רוטב סויה
  • וואסבי
  • 1/4 כפית ג'ינג' טחון

הוראות הכנה

קחו אבוקדו, לא משנה מאיזה זן, העיקר שיהיה בשל, רך וצח בשר. עכשיו התייחסו אליו כאילו הוא סושי, מה שאינו ממש מופרך מכיוון שאפילו ביפאן ממלאים גלילי סושי באבוקדו (הכמויות לעיל מתאימות לאבוקדו אחד, ויש להכפיל לפי מספר הסועדים).

ערבבו 3 כפות רוטב סויה משובח (רצוי "קיקומן") עם מעט ואסאבי ו-1/4 כפית ג'ינג'ר טחון. אם יש לכם מרץ, הוסיפו 2 כפיות עירית קצוצה דק-דק .

חצו את ראש האבוקדו לשניים. כדאי גם לגלען.

שימו בצלחת חצי אבוקדו (או שני חצאים אם האבוקדו קטנטן).

צקו לתוך החלל במחצית האבוקדו מחצית מהרוטב.

הזליפו מיץ לימון - מעט או הרבה, לבחירתכם.

הגישו עם כפית. הרוטב כבר בתוך האבוקדו.

טיפ: אפשר להכין מראש. במקרה כזה הזליפו את הלימון תחילה כדי להגן על בשר האבוקדו מהשחרה, אך אין כמו אבוקדו צח שזה עתה נחתך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ