סלט מש מונבט ועדשים שחורות מונבטות עם רשאד ונענע

השילובים עם הרשאד, המנטה הקרירה והנענע הריחנית יוצרים סלט עשיר בטעמים

נלי קרפנר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נלי קרפנר
סלט מש מונבט ועדשים שחורות מונבטות עם רשאד ונענע.צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות מונבטות

  • 1 כוס מש מונבט

  • 1 צרור רשאד ללא הגבעולים העבים, חתוך גס

  • 1/4 כוס עלי נענע

  • 1 בצל סגול קטן קצוץ

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מיץ מלימון אחד

  • 1-2 שיני שום

  • 1 פלפל חריף

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

  • 1/4 כוס עלי נענע

  • 1 כפית מנטה מיובשת

הוראות הכנה

1. הכנת הרוטב: מעבדים שמן זית עם מיץ לימון, שום, פלפל חריף, מלח, פלפל, נענע ומנטה (עלים בלבד) וכוסברה במעבד מזון, עד שמתקבל רוטב חלק.

2. מתבלים את העדשים והמש ברוטב, ומשאירים כ-20 דקות לספיגת הטעמים.

3. מסדרים בצלחת הגשה את הרשאד. מוסיפים נענע, בצל קצוץ ואת המש והעדשים, מתקנים תיבול ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ