ירוק מושחת: סלט ירוק עם גבינת צאן, בייקון ומשמשים

המשמשים חמצמצים, בשרניים ומוסיפים טריות, עסיסיות וטעם של קיץ לסלט. אפשר גם לחרוך אותם קלות במחבת ולהגיש מעליו חמימים

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכל מוזס
סלט ירוק עם גבינת צאן, בייקון פריך ומשמשים של מיכל מוזס.צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

רכיבים

  • 4 רצועות בייקון חתוכות לפיסות של 3-4 ס"מ

  • 4 כוסות עלי בייבי וחסה

  • 2 משמשים מגולענים וחתוכים לפלחים

  • 100 גרם גבינת צאן (4 פרוסות) כמו סנט מור

  • 10 אגוזי מלך או פקאן קלויים וקצוצים גס (לא חובה)

לווינגרט:

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף חומץ שרי

  • 1 כפית חרדל

  • 1 כפית דבש

  • 1/2 שן שום כתושה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים מחבת וצולים בייקון משני הצדדים עד השחמה. מצננים קלות.

שמים את כל חומרי הסלט בקערה.

מערבבים היטב את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה.

יוצקים את הווינגרט על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ