סלט ארטישוקים עם שקדי עגל

הארטישוק משמש כחולייה מקשרת בין שקדי עגל שומניים לבין ירוקים פריכים, את הכל עוטף רוטב חמצמץ

עומר אבישר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עומר אבישר
סלט ארטישוקים עם שקדי עגל של עומר אבישר.צילום: דניאל לילה

רכיבים

לשום קונפי:

  • 1 ראש שום טרי מפורק לשיניים וקלוף

  • 3-2 כוסות שמן קנולה

  • 1 גבעול תימין טרי

לסלט:

  • 6 לבבות ארטישוק טריים ונקיים מעוקץ ומעלים

  • 2 לימונים חצויים

  • 1/2 כוס אפונה ירוקה טרייה

  • 1/2 כוס אפונת שלג טרייה

  • 250 גרם שקדי עגל נקיים מגידים ושומן וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

  • צרור עלי רוקט

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • מיץ לימון לפי הטעם

  • שמן זית לפי הטעם

לרוטב וינגרט רוקט:

  • צרור (חבילה של 200 גרם) רוקט

  • 110 מ"ל ( 1/2 כוס) רוויון

  • 1/2 כף מיץ לימון

  • 5 שיניים + 2 כפות שמן מהקונפי

  • קורט מלח

הוראות הכנה

הכנת שום קונפי:

מניחים שיני שום בסיר, מכסים בשמן ומוסיפים גבעול תימין. מבשלים כ-20 דקות על הלהבה הנמוכה ביותר עד לריכוך. מצננים ושומרים עם השמן עד חודשיים בצנצנת מעוקרת במקרר.

הכנת הירקות:

שמים לבבות ארטישוק בסיר ומכסים במים. סוחטים פנימה שני לימונים, מוסיפים גם את חצאי הלימונים הסחוטים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. מצננים בתוך נוזלי הבישול.

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח וחולטים אפונה ואפונת שלג כדקה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד. שומרים את מי החליטה להמשך.

הכנת הרוטב:

חולטים עלי רוקט במי החליטה של האפונה כ-20 שניות, מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים.

מכניסים למעבד מזון את הרוקט החלוט, חמש שיני שום קונפי, 2 כפות משמן הקונפי ואת יתר חומרי הרוטב ומעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת רוטב אחיד. נזהרים מטחינת יתר כדי שהרוטב לא ישחיר. מתקנים תיבול ומסננים לרוטב חלק. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר.

הרכבת הסלט:

מחממים גריל פחמים או מחבת פסים.

חותכים שני לבבות ארטישוק לרבעים, מתבלים בשמן זית ומעט מלח וצולים שתי דקות עד שנוצרים סימני חריכה על הארטישוקים. מעבירים לקערה.

מתבלים שקדי עגל בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים על להבה גבוהה כשלוש דקות מכל צד עד להשחמה. מוסיפים לקערה עם רבעי הארטישוק הצלויים.

פורסים את הארטישוקים הנותרים לרצועות דקות ומוסיפים לירקות שבקערה. מוסיפים את שני סוגי האפונה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. מוסיפים רוקט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.

מסדרים את הסלט בצורה חופשית על צלחת הגשה ויוצקים בצד כמות נדיבה מהרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ