סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלטי פסטה שנולד לפיקניק סתווי — שאפשר ורצוי להכין מראש. במהלך השהייה המשותפת הרכיבים מתחברים ויוצרים הרמוניה

סבינה ולדמן
סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים.
סבינה ולדמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים

כל מי שאוהב פסטה יודע שהיא במיטבה רגע אחרי שהיא יורדת מהכיריים. ומה עושים אם אין כיריים? בדיוק בשביל זה המציאו את סלטי הפסטה — לא רק אפשר להכין אותם מראש, אלא אפילו רצוי — במהלך השהייה המשותפת הרכיבים מתחברים ויוצרים סלט הרמוני ועסיסי.

רכיבים

  • 500 גרם פסטה קונכיות מבושלת לפי הוראות היצרן

  • 1 דלורית עם הקליפה נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 4 ס”מ

  • 1 כוס שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור

  • קורט קינמון

  • קורט פלפל שאטה טחון

  • 1 כף דבש

  • 1 חבילה עלי ארוגולה

  • 10 עלי בזיליקום

  • 10 זיתי קלמטה מגולענים

  • 1 קופסה בייבי מוצרלה

  • 4 כפות חומץ בלסמי לבן

  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה

הכנה בבית:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים קוביות דלורית בתבנית. מוסיפים מחצית מכמות השמן, מלח, פלפל, קינמון, שאטה ודבש ומערבבים היטב.

צולים כ-35 דקות עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה. מצננים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. שומרים בקירור/צידנית עד ההגשה. הסלט ישרוד במקרר כיממה.

הרכבה בפיקניק:

מוצאים את הסלט מהצידנית כ-15 דקות לפני ההגשה, מרעננים את התיבול (קחו אתכם לדרך שמן זית, חומץ, מלח ופלפל) ומגישים בטמפרטורת החדר.

תגובות