סלט עשבים עם פורל כבוש, ענבים וחציל מעושן

יופי של מנה ראשונה: מגוון טעמים ומרקמים יוצרים סלט מרענן שקשה לעמוד בפניו

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פורל כבוש בסלק וערק, סלט ענבים וקרם חציל מעושן של עמוס שיאון.
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים

כל אחד מהמרכיבים במנה הזו יכול לעמוד בפני עצמו: הדג הכבוש, הסלט המתוק–מלוח וקרם החציל המעושן - שישמש כיופי של ממרח לכריכים או לניגוב. הדג הכבוש בסלק מקבל גם צבע ורדרד יפה וגם שני מרקמים: המרקם החיצוני מקבל טעם כבוש והמרקם הפנימי נותר כמעט נא. אפשר להחליף את הפורל בכל דג ים טרי וזמין אחר.

רכיבים

לפורל הכבוש:

  • 1 פילה פורל עבה ללא העור (במשקל כ-150 גרם)

  • 1 כוס מלח גס

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס ערק

  • 1 סלק גדול מגורר

לקרם חציל מעושן:

  • 1 חציל קלוי ומקולף

  • 1/2 שן שום קצוצה

  • 1 כף סילאן

  • קורט מלח ופלפל שחור

  • 3 כפות מיונז

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס + כף)

לסלט:

  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק

  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

  • 3 כפות שמן זית

  • מיץ מ-1/2 לימון

  • 1/2 כוס ענבים חצויים

  • 1 כף שקדים קלויים קצוצים

  • 1/3 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

  • קורט מלח

  • שמן זית, לזילוף

הוראות הכנה

מכינים פורל כבוש: מערבבים את מרכיבי הכבישה. מכסים את הדג בתערובת הכבישה ומשהים כ־40 דקות עד שהדג בעל גוון סגול. פורסים את הדג דק.

מכינים קרם חציל: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת קרם אחיד.

מכינים סלט עשבים: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.

הרכבת המנה:

יוצקים את קרם החציל לצלחת הגשה, מסדרים עליו ברינג את סלט העשבים ודוחסים היטב בעזרת כף. ממשיכים להשתמש ברינג ומניחים פרוסות דג כבוש על סלט העשבים. מזלפים מעט שמן זית, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ