סלט תירס וירקות מהערוגה

סלט שמכינים על אש גלויה או בצלייה זריזה בתנור

פארמה קולטורה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פארמה קולטורה
סלט תירס וירקות מהערוגה.צילום: shutterstock

רכיבים

  • 4-5 קלחי תירס טריים

  • 150 גרם במיה

  • צרור כוסברה קצוץ

  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

  • 250 גרם עגבניות שרי חצויות או 3-4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

  • 1/4 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות או 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ

  • 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות או אבוקדו חתוך לקוביות

לתיבול:

  • 3 כפות שמן זית

  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם או מיץ מליים אחד

  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה

מדליקים אש בגריל או מחממים תנור ל־200 מעלות.

חולטים את קלחי התירס (בקליפתם) במים רותחים במשך8-10 דקות, מסננים ומייבשים.

חולטים את הבמיה בשלמותה 3-4 דקות. מסננים ומייבשים.

מושחים את הקלחים והבמיה בשמן זית ומניחים על רשת צלייה קרוב לגחלים. הופכים מפעם לפעם עד שכל צדדי התירס והבמיה צלויים ומקבלים ניחוך מעושן. לחלופין קולפים א התירס, מסירים את גרעיני התירס מהקלחים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את הבמיה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור החם 10-15 דקות עד שהירקות משחימים.

חותכים את הבמיה הצלויה לגודל ביס, ואם גרעיני התירס על הקלח מסירים אותם. מעבירים את הירקות לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים בשמן זית, קליפת לימון או מיץ ליים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ