סלט בכריך: סלט ירקות קלויים ומוצרלה על ברוסקטה

וריאציה איטלקית ל”סלט בכריך”, סלט חם של ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על מצע ברוסקטה

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על ברוסקטה.
שי לי ליפא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות

שיטוט בשווקים או אפילו אצל הירקן השכונתי מעורר אצלי מיד תיאבון ואיתו רעיונות לסלטים נפלאים, שיכולים לתפקד כארוחה שלמה ובמיוחד כשאנחנו רוצים להיות בצד הקל של המטבח.

לא מוכרחים להיצמד למתכונים – אפשר לשנות, לאלתר ולהחליף מרכיב כזה באחר לפי טעמכם האישי, העיקר שחומרי הגלם יהיו טריים ואיכותיים. הגישו לצד הסלט קנקן לימונדה ביתית צוננת או בקבוק יין משובח, ומובטחת לכם הנאה מושלמת. הכי טעים, הכי קל.

רכיבים

  • 2 חצילים קטנים פרוסים דק

  • 4 זוקיני פרוסים דק

  • 8 עגבניות שרי תמר חצויות

  • 16 כדורי בייבי גבינת מוצרלה

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • מלח גס

  • פלפל שחור טחון טרי

לברוסקטות:

  • 2 ג’בטות חצויות לאורכן

  • 1 שן שום חצויה

  • שמן זית

לקישוט:

  • עלי אורגנו

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

הכנת הברוסקטות:

מברישים את חצאי הג’בטות במעט שמן זית, משפשפים בשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות עד להזהבה.

הכנת הסלט:

מברישים פרוסות חציל, זוקיני ועגבניות במעט שמן זית.

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה וקולים כ-2 דקות מכל צד.

את העגבניות קולים כדקה כשצידן החתוך על גבי המחבת.

מעבירים לקערה, מוסיפים כדורי מוצרלה וחומץ, מתבלים ומערבבים.

מניחים את הסלט על פרוסות הג’בטה, מקשטים בעלי אורגנו ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ