סלט אורז, כרוב וטונה אדומה בליים וצ'ילי

סלט שהוא ארוחה שלמה בקערה ויש בו הכל - פחמימה מלאה, ירק וחלבון, וקשת של טעמים חמוצים-עוקצניים ורעננים

גליה דור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גליה דור
סלט אורז, כרוב וטונה אדומה בליים וצ'ילי של גליה דור.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

  • 2 כוסות אורז בסמטי מאודה ומצונן

  • 300 גרם פילה טונה אדומה טרייה חתוך לפרוסות דקיקות

  • 2 כפיות רוטב דגים

  • 2 כפיות רוטב סויה איכותי

  • 3 כפות מיץ לימון סחוט, מלימון אחד או מ-2 לימוני ליים

  • 1 קליפת לימון מגוררת מלימון אחד או מ-2 לימוני ליים

  • 1/2 כוס קרם קוקוס

  • 2 כפות שמן בוטנים

  • 2 יחידות פלפל צ'ילי אדום קצוצים לרצועות דקיקות

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 6 בצלצלי שאלוט קצוצים

  • 1 כרוב קטן חתוך לרצועות דקיקות

  • 6 עלי נענע קצוצים

  • 2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את רוטב הדגים, רוטב הסויה, קליפת הליים ומיץ הליים עם קרם הקוקוס. מוסיפים את פרוסות הטונה לרוטב ומניחים את הקערה מכוסה לרבע שעה.

מחממים שמן בווק או במחבת כבדה. מקפיצים את הצ'ילי, השום ומחצית מכמות הבצלצלים עד להשחמה. מוסיפים את האורז ומקפיצים מהר ביחד. מסירים מהאש ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר וחולטים את רצועות הכרוב למשך 2-3 דקות. מסננים היטב ומניחים בקערה. מוסיפים את הרוטב והטונה לכרוב ומערבבים היטב.

הרכבת המנה:

מניחים שכבת אורז בקערת הגשה או על מגש, ומעליו מסדרים את תערובת הכרוב, הדג והרוטב. מפזרים מעל את הבוטנים, הבצלצלים שנותרו והנענע. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ