סלט לוביה, שושקה שרוף, עלי סלרי וזיתים מרוקאיים

הסלרי מעניק מרירות ורעננות; הזיתים נמסים בפה אך משאירים אחריהם שובל של מליחות דעתנית והפלפל הקלוי מוסיף מתיקות

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט לוביה, שושקה חריף, עלי סלרי וזיתים מרוקאיים.
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
24 שעות + שעה

מומלץ להשתמש בעלי הסלרי הפנימיים - הם קטנים ועדינים יותר וטעמם עז ורענן מזה של העלים החיצוניים.

רכיבים

  • 300 גרם לוביה טרייה קטומת קצוות וחתוכה למקטעים באורך 5 ס"מ

  • 1/2 כוס עלי סלרי

  • 1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס

  • 1 שן שום קצוצה

  • 1 כפית זרעי כוסברה שלמים קלויים

  • מלח

לפלפלים:

  • 4 פלפלי שושקה

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 שן שום שן שום קצוצה

  • 1 כף חומץ שרי

ללוביה היבשה:

  • 1 כוס לוביה יבשה (קטנית), שהושרתה במים במשך 12 שעות וסוננה

  • 1 בצל חצוי ופרוס דק

  • 1 עלה דפנה

הוראות הכנה

הכנת הפלפלים:

יממה מראש, קולים פלפלים על להבה גלויה כמה דקות מכל צד עד שהקליפה נחרכת ומשחירה. מעבירים לשקית, סוגרים וממתינים 10 דקות (האדים שייווצרו בתוך השקית יקלו על הקילוף). קולפים את הפלפלים ידנית וחותכים גס.

שמים את הפלפלים בקופסה עם שמן זית, שום וחומץ שרי ומשרים למשך 24 שעות בקירור.

הכנת הלוביה היבשה:

שמים לוביה, בצל ועלה דפנה בסיר בינוני, יוצקים הרבה מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהשעועית מוכנה אך לא רכה מדי. לקראת סוף הבישול מתבלים במלח.

מסננים, נפטרים מהבצל ועלה הדפנה ומצננים. אפשר להכין את הלוביה מראש ולשמור במקרר.

הכנת הלוביה הטרייה והרכבת הסלט:

חולטים את הלוביה בשפע מי מלח רותחים 2-3 דקות לריכוך קל ומעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים על נייר סופג.

מערבבים את כל הרכיבים בקערה יחד עם הפלפלים הקלויים ונוזלי ההשריה, מתבלים במלח ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ