סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה, פרשוטו וויניגרט

מרכיבים פשוטים ותוספות מתוחכמות יוצרים סלט יוצא דופן ושובר שגרה

רז רהב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רז רהב, שף אורח
סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה מטוגנת, פרשוטו פריך וויניגרט בזיליקום של שף רז רהב.צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • עגבניות שרי צבעוניות חצויות

  • עגבניות חתוכות לרבעים

  • קרעי גבינת מוצרלה בופאלו

  • מעט מלח ים אטלנטי

  • עלי בזיליקום צעירים

לפולנטה הפריכה:

  • 2 כוסות מים

  • ¾ כוס חלב

  • 1 מכל + 1/4 כוס שמנת מתוקה

  • מלח ופלפל שחור שחור

  • פלפל אנגלי

  • 250 גרם קמח תירס לפולנטה

  • 90 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • 200 גרם גבינת מוצרלה מעושנת חתוכה לקוביות קטנות

לווינגרט בזיליקום:

  • 2 צרורות עלי בזיליקום

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • 1/4 כוס + כף חומץ יין לבן

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית חרדל

  • 1 שן שום

  • מלח ופלפל שחור לבן

  • ½1 כוסות שמן זית

לפרשוטו פריך:

  • 200 גרם פרושוטו פרוס דק

הוראות הכנה

הכנת פולנטה פריכה:

מחממים את הנוזלים בסיר עד רתיחה קלה ומתבלים. מוסיפים לסיר את קמח התירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לערבב עד קבלת מרקם יציב וסמיך. מוסיפים את הפרמזן ומתקנים תיבול.

מעבירים את הפולנטה לכלי שטוח ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את המוצרלה המעושנת, מערבבים ומכדררים מהתערובת כדורים בידיים לחות. שומרים את הכדורים במקפיא.

הכנת וינגרט בזיליקום:

טוחנים את כל המרכיבים מלבד השמן במעבד מזון, עד קבלת מחית חלקה.

ממשיכים בטחינה ומוסיפים את השמן בזילוף אטי. מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד השימוש.

הכנת פרשוטו פריך:

מסדרים את פרוסות הפרושוטו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליה עוד תבנית. אופים את הפרשוטו במשך שמונה דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים. שומרים את הפרשוטו בקופסה אטומה בין ניירות סופגים.

הרכבת המנה:

מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כדורי הפולנטה במשך שלוש דקות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מערבבים את העגבניות עם וינגרט הבזיליקום והמלח האטלנטי ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.

מניחים את הסלט בצלחת, מניחים עליו כמה כדורי פולנטה מטוגנים ומקשטים בפרשוטו הפריך ובעלי הבזיליקום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ