במיה קרודו

שזיף, לוקוס, במיה תאילנדית, עגבניות וצ'ילי חריף נפגשים בצלחת אחת של רון סוריאנו, משתתף העונה החמישית של מאסטר שף

רון סוריאנו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רון סוריאנו
במיה קרודו של רון סוריאנו.צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן

רכיבים

  • 1 שן שום כתושה

  • שמן זית

  • 2 כפות חלב

  • מלח

  • 1/2 מכל יוגורט כבשים (150 מ"ל)

  • עלי ארוגולה

  • 2 עגבניות בשלות

  • 1 עגבנייה ירוקה

  • 1 עגבנייה חצי בשלה (כתומה)

  • 1 שזיף ירוק

  • בצל סגול

  • צ'ילי אדום, לפי הטעם

  • מיץ מחצי לימון

  • 1/2 פילה דג לוקוס

  • 6 אצבעות במיה תאילנדית

הוראות הכנה

מערבבים שן שום כתושה עם שתי כפות שמן זית, שתי כפות חלב ומעט מלח. מוסיפים את היוגורט ומאחדים. מערבבים עלי ארוגולה עם מעט שמן זית ומניחים בצד. מרוקנים עגבנייה אדומה אחת מהזרעים ושומרים.

קוצצים בקערה עגבנייה ירוקה, עגבנייה כתומה ועגבנייה אדומה לקוביות קטנות ושוות בגודלן לתוך קערה. מוסיפים שזיף ירוק קצוץ, בצל סגול פרוס לחצאי עיגול דקים, צ'ילי אדום פרוס דק, מיץ לימון, שמן זית ומלח לפי הטעם. פורסים את הלוקוס וסוחטים מעליו מעט לימון. מוסיפים את פרוסות הלוקוס לקערה ומערבבים. פורסים את הבמיה לפרוסות אלכסוניות, מוסיפים לסלט ומערבבים.

מניחים על צלחת רחבה מצקת יוגורט, במרכז היוגורט מניחים עלי ארוגולה בצורת "קן", מעל הארוגולה מניחים 2-3 כפות מתערובת הבמיה. יוצקים שמן זית, זרעי עגבנייה ומלח גס לפי הטעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ