סלט וולדורף עם שייטל עגל ופירות יער

גרסה אלגנטית ומרשימה לסלט הקלאסי המוכר, עם תוספת של בשר, פטריות ופירות יער

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
סלט וולדורף עם שייטל עגל ופירות יער.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 4 פרוסות שייטל

  • 2 כפות חרדל גרגירים

  • 2 כפות שמן זית

  • 4 כפות מיונז

  • 1 תפוח עץ גרני סמית, חתוך לקוביות קטנות

  • חופן אגוזי מלך

  • 1 כוס אוכמניות או ענבים

  • 1 כוס עלי רוקט

  • 1 חסה אייסברג קצוצה דק

  • 5-6 פטריות שמפיניון טריות מאוד

  • מיץ מחצי לימון

  • מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים מחבת על אש גבוהה מבלי להוסיף שמן. צורבים את השייטל "על יבש" משני הצדדים במשך כשתי דקות. חותכים את השייטל לקוביות קטנות ושמים בקערה.

מוסיפים לקערה את החרדל, המיונז, האוכמניות (או הענבים), החסה וקוביות תפוח העץ. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

הרכבת המנה:

מניחים בצלחת הגשה רינג בקוטר 15 ס"מ, בתוכו שמים רינג קטן יותר (4-5 ס"מ). מסדרים את הסלט בצורת סהרון, מסדרים את עלי הרוקט והאגוזים מעל.

את הפטריות פורסים דק במנדולינה ומסדרים מעל הסלט. מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ