פנזנלה: סלט ירקות ואנשובי איטלקי

סלט מהיר הכנה שטיגון קל של הקרוטונים בו יקפיץ את טעמו וישדרג את פריכותו

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
פנזנלה של פאולין שובל.צילום: מרי משקוץ

רכיבים

  • 400 גרם לחם כפרי (עדיף לחם על בסיס מחמצת), חתוך לקוביות גדולות

  • 5 עגבניות בינוניות בשלות (או ½1 כוסות עגבניות שרי)

  • 1 בצל סגול

  • 1 מלפפון

  • 4 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)

  • כמה זיתים שחורים מגולענים

  • עלי בזיליקום טריים

  • עלי ארוגולה (לא חובה)

  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

  • 1 כף חומץ בן יין

  • מלח

הוראות הכנה

מטגנים את קוביות הלחם מכל הצדדים ב-2-3 כפות שמן זית עד להזהבה קלה, ליצירת קרוטונים. מניחים בצד.

לקערה קטנה יוצקים 2 כפות שמן זית ואת החומץ, מתבלים במעט מלח ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הקרוטונים.

חותכים את העגבניות לפלחים ומכניסים לקערה. קוצצים את שאר הירקות, מכניסים לקערה ומערבבים. מוסיפים את האנשובי, עלי הבזיליקום והארוגולה ומניחים למשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר לספיגת הטעמים.

בהגשה, משלימים את התיבול עם שתי כפות שמן זית נוספות ומספר עלי בזיליקום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ