ארוחה קלה ובריאה: סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים
מתכון מנצח לארוחת ערב טובה לבריאות ויפה למראה. עם כוס יין, מעט גבינה טובה וקצת לחם - אין ארוחה טעימה מזו
רות אוליבר
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
45 דקותסלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים.צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
רכיבים
1 כוס קינואה שחורה שטופה ומסוננת
2 כפות שמן זית
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
1 חבילה נבטים סיניים
1/2 חבילה נבטי צנונית (או נבטים אחרים)
3 שיני שום פרוסות דק-דק
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
לרוטב:
6 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 בצל שאלוט (או בצל סגול קטן)
1/4 צרור כוסברה
1/2 כוס מירין
הוראות הכנה
מבשלים קינואה ב-½1 כוסות מים כ-30 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה, ומצננים.
מחממים שמן במחבת קטנה, מטגנים-מאדים בטטות עד לריכוך ומקררים.
הרכבת הסלט:
מערבבים נבטים משני סוגים עם הקינואה, אפונה, שום ועגבניות.
הכנת הרוטב:
מערבלים את חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.