ארוחה קלה ובריאה: סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים

מתכון מנצח לארוחת ערב טובה לבריאות ויפה למראה. עם כוס יין, מעט גבינה טובה וקצת לחם - אין ארוחה טעימה מזו

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רות אוליבר
סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים.צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

רכיבים

  • 1 כוס קינואה שחורה שטופה ומסוננת

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת

  • 1 חבילה נבטים סיניים

  • 1/2 חבילה נבטי צנונית (או נבטים אחרים)

  • 3 שיני שום פרוסות דק-דק

  • 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית

  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 1 בצל שאלוט (או בצל סגול קטן)

  • 1/4 צרור כוסברה

  • 1/2 כוס מירין

הוראות הכנה

מבשלים קינואה ב-½1 כוסות מים כ-30 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה, ומצננים.

מחממים שמן במחבת קטנה, מטגנים-מאדים בטטות עד לריכוך ומקררים.

הרכבת הסלט:

מערבבים נבטים משני סוגים עם הקינואה, אפונה, שום ועגבניות.

הכנת הרוטב:

מערבלים את חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ