סלט בשר קצוץ וירקות שורש

סלט מפתיע עם בשר טחון שיתחבב מאוד על קרניבורים שוחרי בריאות

צחי בוקששתר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צחי בוקששתר
סלט בשר קצוץ וירקות שורש של שף צחי בוקששתר.צילום: יורם אשהיים

רכיבים

  • 350 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש גם בעוף)

  • 4 גזרים

  • 2 לפתות או 2 קולרבים

  • 1 ראש סלרי נקי

  • 1 צנון גדול או צנוניות אחדות

  • 1 צרור בצל ירוק

  • 4 כפות שמן אגוזים או שמן תירס

  • מעט ג’ינג’ר מגורר

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 צ'ילי אדום חריף פרוס דק

  • 1/2 כפית דבש

  • 1/2 כוס מיץ ליים או חומץ אורז

  • 50 גרם אגוזי קשיו

  • עלי כוסברה לפי הטעם

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים. מכינים קערת מי קרח לצינון. מנקים את הגזרים, הלפתות, ראש הסלרי והצנון וחותכים לגפרורים. מלבד הצנון, חולטים כל ירק חצי דקה במים ומעבירים למי הקרח. את הצנון החתוך מניחים ישר במי הקרח.

פורסים דק את הבצל הירוק. שומרים את החלק הלבן ואת החלק הירוק בנפרד.

במחבת או בווק מטגנים את הבשר ואת החלק הלבן של הבצל בשמן, עם הג'ינג'ר והשום. מוסיפים פרוסות צ'ילי אדום. מטגנים ומפוררים עד שהבשר נראה מוכן (או העוף לבן לגמרי). מוסיפים דבש ומיץ ליים או חומץ אורז ומסירים מהאש.

את הירקות מסננים היטב, ממש מנערים את המים. מערבבים בעדינות עם הבשר הקצוץ ושאר הבצל הירוק.

הצעת הגשה:

קולים את אגוזי הקשיו ומפזרים מעל. אפשר לפזר גם עלי כוסברה, לפי הטעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ