סלט סלקים וגזרים צבעוניים בשמנת, עם קרוטונים

סלט מרענן שהוא ארוחה שלמה וצבעונית בקערה

חנוך שכטר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חנוך שכטר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות
סלט סלקים וגזרים צבעוניים בשמנת, עם קרוטוני חלה ועשבים של שף חנוך שכטר.צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

רכיבים

  • צרור סלקים צבעוניים

  • צרור גזרים צבעוניים

  • 4 פרוסות חלה

  • מעט עלי נענע

  • מעט עלי שמיר

  • 20 עלי רוקט או מיקס בייבי

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 100 גרם אגוזי מלך

  • שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את הסלקים והגזרים בקליפתם כ-30 דקות. מסירים מהאש ומניחים לקירור.

חותכים את פרוסות החלה (ללא החלק הקשה) לקוביות, משמנים אותן במעט שמן זית, ממליחים ומחממים בתנור בחום של 200 מעלות כשבע דקות, עד שהקוביות משחימות, ומצננים.

מעבירים את השמנת לקערה ומערבבים עד מרקם חלק.

מקלפים את הסלקים והגזרים וחותכים לחתיכות בינוניות.

שוטפים את העלים היטב. מניחים בקערה את עלי הרוקט, עליהם את הסלקים, הגזרים, הקרוטונים וכמה כפות של שמנת. מפזרים את עלי הנענע, עלי השמיר ואגוזי המלך, מתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ