ברוקולי בתנור אפוי בשמן זית עם עגבניות שרי ושבבי פרמזן
ירק יפהפה, טעים ועשיר בחומצה פולית ועוד רכיבים שעושים לנו טוב ובמילים אחרות: תוספת בריאה בעשר דקות הכנה ו-20 דקות אפייה
אורלי פלאי ברונשטיין

ברוקולי אפוי בשמן זית עם עגבניות שרי ושבבי פרמזן של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
30 דקותהחליטה הקצרה מבטיחה שהברוקולי לא ייחרך בתנור, אבל אם ממהרים אפשר לוותר עליה.
רכיבים
2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים
4 שיני שום חצויות
3 גבעולים תימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית, לזילוף
20 עגבניות שרי (לא חובה)
להגשה:
גילופי גבינת פרמזן
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. חולטים את הברוקולי כשלוש דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומוציאים למסננת.
3. מניחים בתבנית, מפזרים שום, תימין, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
4. אופים 15 דקות. מוסיפים עגבניות שרי ואופים חמש דקות נוספות.
5. מגישים חמים עם גילופי פרמזן מעל.