סלט קיסר, בגרסה שעוד לא הכנתם

סלט קיסר מושקע שיהפוך למלך השולחן בזכות חומרי הגלם ובזכות הטיפול המלכותי שמקבלים חומרי הגלם: עוף מעושן בבית, אנשובי כבושים ופונדו פרמזן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מגה-סלט קיסר.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות

בסלט קיסר אין שום דבר חגיגי במיוחד, ואת שמו “המלכותי” הוא חב לטבח שהמציא אותו (צ’זרה קרדיני). כאן הפכתי אותו למלך השולחן בזכות חומרי גלם משובחים ובעיקר בזכות הטיפול המלכותי שמקבלים: עוף שמעשנים בבית, אנשובי כבושים (גם הם תוצרת בית) ופונדו של גבינת פרמזן. ויש גם תוספת אסיאתית קטנה, שמעניקה לרוטב את טעמו הקיסרי.

השחקנים: חזה עוף טרי, נקי משומן ולא משוטח, אנשובי טריים מפולטים וגבינת פרמזן איטלקית אמיתית. ויש גם רוטב פלפלים אסיאתי חריף וכתום (סריראצ’ה) שמוסיפים לרוטב הקיסר לקבלת טוויסט חריף ומעקצץ.

זהירות – עשן!

מעשנים את העוף בתבנית על ידי הצתת עלי תה, גרגירי אורז ועשבי תיבול (במקום שבבי עץ), שמונחים תחת הנתח בזמן שהוא מתבשל. זה דורש לפתוח את כל החלונות במטבח. זה גם קצת מלכלך, וכדאי להשתמש בווק ישן שמרפדים היטב ברדיד אלומיניום.

הכנה מראש:

אפשר לעשן את העוף יום קודם ולשמור בכלי אטום במקרר. את האנשובי אפשר לאחסן בצנצנת, לכסות בשמן (הכי טוב זית) ולשמור במקרר עד שבועיים. גם את הרוטב אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר.

גיוון:

מכינים פונדו מגבינות אחרות, למשל: גרוייר וגאודה.

פטנט:

מקצרים את תהליך העישון – צולים את העוף במחבת עם שמן עד שהוא עשוי, ואז מעשנים אותו באותה שיטה למשך שלוש דקות בלבד, לקבלת טעם מעושן עדין.

עוד רעיונות ושימושים:

את הפונדו אפשר להגיש כמטבל לגבעולי אספרגוס חלוטים. העוף המעושן יכול לעמוד בבסיסו של סלט ים תיכוני עם בצל סגול, רשאד, עשבי תיבול ופלפל חריף. האנשובי הכבושים נפלאים לשילוב בסלטים ולהגשה כאנטיפסטי. אפשר גם להגיש על ברוסקטה עם עגבניות.

רכיבים

  • 4 ראשי חסה רומית (רק העלים הפנימיים, הפריכים והרעננים) שטופים היטב

  • 2 זוקיני פרוסים לרצועות

  • 1 צרור עלי מיקרו

לעוף מעושן:

  • ½1 חזה עוף (פרפר) נקיים משומן, לא חתוכים ולא משוטחים

  • 1 כוס גרגירי אורז (לא מבושלים)

  • 1 כוס עלי תה ירוק

  • 1 כף עלי תימין

  • 1 כף עלי רוזמרין

לאנשובי הכבושים:

  • 6 אנשובי טריים ומפולטים

  • 500 גרם מלח גס

לפונדו פרמזן:

  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

  • 1/2 כוס חלב

  • 15 גרם חמאה

לרוטב קיסר (קצת אחר):

  • 4 שיני שום

  • 5 פילטים אנשובי

  • 2 כפיות רוטב סרירצ'ה

  • מיץ מ-1/2 לימון

  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר

  • 2 חלמונים טריים

  • 2 כפות חומץ שרי

  • 3/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת עוף מעושן: מרפדים ווק או תבנית אפייה ברדיד אלומיניום ומשטחים עליו גרגירי אורז, עלי תה ועשבי תיבול. מניחים רשת על התבנית או על הווק ועליה מניחים רדיד אלומיניום ומחוררים אותו מעט.

2. מניחים את חזה העוף על רדיד האלומיניום ומחממים כשלוש דקות על להבה גבוהה. מציתים את עלי התה, וברגע שהעשן מתחיל לעלות מכסים את כל הכבודה ברדיד אלומיניום, מנמיכים את הלהבה למינימום ומעשנים את העוף במשך 30 דקות.

3. הכנת האנשובי הכבוש: משטחים 250 גרם מלח גס בתבנית קטנה. מסדרים את האנשובי על המלח ומפזרים את יתרת המלח עליהם. משהים את האנשובי במלח למשך 25 דקות, מחלצים מהמלח ושוטפים במים קרים. אם לא משתמשים מייד, מניחים בכלי עם שמן לכיסוי ושומרים במקרר.

4. הכנת הרוטב: שמים את כל המרכיבים פרט לשמן זית במעבד מזון ומתחילים לעבד במהירות גבוהה. מזלפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבול מבעד לפתח היציקה עד לקבלת רוטב במרקם קרמי.

5. הכנת פונדו פרמזן: ממיסים גבינה, חלב וחמאה בסיר קטן ויוצקים לצלוחית הגשה לצד הסלט.

6. הרכבת המנה: מניחים עלי חסה, רצועות זוקיני ועלי מיקרו בקערה, יוצקים מעט רוטב ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, פורסים את חזה העוף ומסדרים מעל יחד עם אנשובי כבושים ומגישים עם פונדו הפרמזן לטבילה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ