סלט ירוק של תרד, בטטות וביצים רכות

סלט ירוק, ססגוני וטעים במיוחד

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לי ליפא
סלט תרד, בטטות וביצים רכות.צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 200 גרם עלי תרד טריים

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 2 ביצים

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1 כף חומץ בן יין לבן

  • 1 כף דבש

  • 1 כפית גדושה חרדל דיז’ון גרגרים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן וקוביות בטטה ומטגנים תוך כדי בחישה עד להזהבה. מתבלים במעט מלח ופלפל.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומאדים כ-10 דקות, עד שהבטטות רכות אך עדיין פריכות.
3. מבשלים ביצים 4 דקות לאחר רתיחת המים, מסננים את המים ויוצקים מים קרים. מקלפים בעדינות וחותכים לרבעים.
4. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד ליצירת מרקם אחיד.
5. מניחים בקערה עלי תרד טריים, מפזרים קוביות בטטות ורבעי ביצה ויוצקים את הרוטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ