סלט קינואה אדומה, מש וענבים

השילוב של קינואה אדומה ושעועית מש הוא אש: הגוף מקבל את כל חומצות האמינו שאינו יכול לייצר, והסלט הזה פשוט נפלא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט קינואה אדומה, מש וענבים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

הודעה חשובה לשוחרי הבריאות: השילוב של קינואה אדומה ושעועית מש הוא שוס - הגוף מקבל את כל שמונה חומצות האמינו שאינו יכול לייצר. אבל זה לא הבונוס היחיד, ואפילו לא החשוב ביותר - הסלט הזה פשוט טעים. המרכיב הסודי הוא מיץ יוזו יפני - בקבוקון עם נוזל ירקרק-חלבי, שאוצר בתוכו ארומה הדרית מופלאה לצד חמצמצות רעננה. הוא לא זול, אבל גם כמות קטנה תעשה את העבודה. אם אין, השתמשו במיץ ליים טרי.

הצעת הגשה: מברישים טורטיות תירס קטנות במעט שמן וקולים בתנור חם עד שמזהיבות ונעשות פריכות. עורמים עליהן תלולית קטנה מסלט קינואה אדומה ומש ומגישים.

רכיבים

  • 1 כוס קינואה אדומה

  • 1 כוס שעועית מש

  • 6 פלפלונים קטנטנים לא חריפים בצבעים

  • 1 כוס ענבים סגולים חצויים

  • 1 בצל סגול פרוס לרצועות דקיקות

לרוטב:

  • 1-2 כפות יוזו

  • 4-5 כפות שמן זית

  • מיץ אשכוליות מאשכולית אחת או מ-2 תפוזים

  • 3 כפות סוכר דמררה

  • מלח

להגשה:

  • 1 חופן עלי מיקרו

הוראות הכנה

1. הכנת הסלט: מביאים לרתיחה סיר עם שלוש כוסות מים. מוסיפים קינואה, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך. מסננים (אם צריך) ומעבירים לקערה.

2. מביאים לרתיחה סיר עם שלוש כוסות מים. מוסיפים מש, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך.

3. היזהרו מבישול יתר שיגרום למש להתפקע, מסננים שאריות נוזלים אם יש ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים לקערה פלפלונים, ענבים ובצל ומערבבים.

5. הכנת הרוטב והרכבת המנה: טורפים את כל החומרים, מוסיפים לסלט, מערבבים ומתקנים תיבול. מפזרים עלי מיקרו ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ