סלט תפוחים, שקדים וגבינה כחולה בווינגרט מייפל

סלט מתקתק ומרענן עם שילוב טעמים מפתיע

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
סלט תפוחים, שקדים וגבינה כחולה בוויניגרט מייפל של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 3-4 תפוחים עדיף מזן גאלה

  • ¼ כוס מיץ לימון

  • ¼ צרור עלי פטרוזיליה

  • ½ צרור עירית

  • 4 גבעולי בצל ירוק

לווינגרט: 

  • 2-3 כפות מייפל

  • 1 כפית גדושה מלח

  • כוס שמן זית

  • פלפל, לפי הטעם

  • ¼ כפית זרעי כוסברה

להגשה:

  • 100 גרם גבינה כחולה מפוררת

  • 50 גרם שקדים מולבנים חצויים, קלויים

הוראות הכנה

.1. הכנות מקדימות: שוטפים תפוחים ועשבי תיבול ומייבשים היטב. סוחטים לימון טרי. שומרים בקירור. מכינים את הוויניגרט ושומרים בקירור. קולים שקדים, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

2. הכנת הסלט: חוצים ומגלענים את התפוחים. פורסים לפרוסות דקיקות ומעבירים לקערה. יוצקים מעל התפוחים את מיץ הלימון על מנת שלא ישחירו.

3. מפרידים את הפטרוזיליה לעלים וקוצצים אותם. קוצצים את העירית והבצל הירוק ומוסיפים את כל עשבי התיבול לקערת התפוחים.

4. הכנת הווינגרט: מערבבים את מרכיבי הוויניגרט בקערית או משקשקים בצנצנת (אין צורך בלימון או בחומץ, כי יצקנו אותו כבר על התפוחים). יוצקים את הרוטב על סלט התפוחים ומערבבים היטב.

5. הרכבת המנה: מעבירים את הסלט לצלחת ההגשה, מפזרים מעל שקדים קלויים ופירורי גבינה כחולה ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ