סלט ירוק של רוקט ופול עם עגבניות שרי, אבוקדו ומוצרלה בופאלו

סלט ירוק ומשמח של תחילת האביב שקל להכין וכיף להגיש לאורחים

יהלומה לוי, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יהלומה לוי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות
סלט שרי עם פול ירוק, רוקט, אבוקדו, ומוצרלה בופאלו של יהלומה.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 200 גרם פול ירוק טרי

  • צרור עלי רוקט

  • 4 כפות שמן זית

  • 2-3 כפות מיץ לימון

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח ים אטלנטי

  • 1 אבוקדו בשל קלוף, חצוי, מגולען ופרוס בעובי 1/2 ס"מ

  • 7-8 עגבניות שרי מנומרות חתוכות לרבעים

  • 2 כדורי מוצרלה בופאלו קרועים ביד

הוראות הכנה

1. מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים גרגרי פול כ-10 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.

2. פוצעים את הקליפה החיצונית הדקיקה של הפול בעזרת סכין חדה או ציפורן ודוחפים החוצה את הגרגיר שבתוכה. מרקמו אמור להיות חמאתי אך מוצק.

3. שמים עלי רוקט בקערה גדולה ומתבלים במחצית כמות שמן הזית ומיץ הלימון וכן מלח ופלפל. מערבבים בעדינות ומסדרים על צלחת הגשה מרכזית. מסדרים עליהם פרוסות אבוקדו בצורה מעגלית.

4. מחממים את הפולים הקלופים 30 שניות במיקרוגל או 40 שניות בסיר עם מים רותחים ומסננים.

5. מעבירים לקערה ומתבלים ביתרת שמן הזית ומיץ הלימון, מלח ופלפל. מפזרים את גרגרי הפול על פרוסות האבוקדו.

6. מסדרים עגבניות שרי ומוצרלה, מתבלים גם אותם במלח ופלפל, ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ