סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור
סוד הקסם של הסלט הזה הוא הרוטב — מעין טחינה יפנית משומשום שחור עם איזון טעמים מושלם של מתוק-חמוץ-מלוח
אוריה גבע

סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
אוריה גבע
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
5 דקותמשתמשים בשומשום שחור קלוי (קולים במחבת יבשה 2-3 דקות תוך כדי ערבוב). אני משתמשת בטופו משי — טופו טרי ועדין במיוחד (להשיג בחנויות טבע ובמרכולים האורגניים). אם לא מוצאים, משתמשים בטופו רך אחר. אפשר להחליף את הטופו באבוקדו.
רכיבים
1 חסה בינונית נקייה ויבשה קרועה לפיסות
1 צנון פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון
200 גרם טופו משי חתוך לקוביות גדולות או מפורר בידיים
לרוטב שומשום שחור:
50 גרם שומשום שחור קלוי וטחון (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים)
2 כפות רוטב סויה
3 כפיות אבקת סוכר
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק
2 כפות חומץ אורז
הוראות הכנה
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מניחים את חומרי הסלט הקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.