סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור

סוד הקסם של הסלט הזה הוא הרוטב — מעין טחינה יפנית משומשום שחור עם איזון טעמים מושלם של מתוק-חמוץ-מלוח

אוריה גבע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור של אוריה גבע (
אוריה גבע
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
5 דקות

משתמשים בשומשום שחור קלוי (קולים במחבת יבשה 2-3 דקות תוך כדי ערבוב). אני משתמשת בטופו משי — טופו טרי ועדין במיוחד (להשיג בחנויות טבע ובמרכולים האורגניים). אם לא מוצאים, משתמשים בטופו רך אחר. אפשר להחליף את הטופו באבוקדו.

רכיבים

  • 1 חסה בינונית נקייה ויבשה קרועה לפיסות

  • 1 צנון פרוס דק

  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון

  • 200 גרם טופו משי חתוך לקוביות גדולות או מפורר בידיים

לרוטב שומשום שחור:

  • 50 גרם שומשום שחור קלוי וטחון (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים)

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 3 כפיות אבקת סוכר

  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק

  • 2 כפות חומץ אורז

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מניחים את חומרי הסלט הקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ