מתכון: קיש חצילים קלויים וגבינת עזים

השילוב המושלם: קיש שחובבי החציל לא יכולים לפספס ואוהבי הגבינה לא ירצו להפסיק לנשנש

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
למי קראת פשטידה? קישיםצילום: אורן זיו

מתכון לקיש חצילים קלויים וגבינת עזים

קיש לאוהבי החציל הקלוי. כאן בשרו נהפך למלית ריחנית ומשתלב היטב עם טעמה של גבינת העזים. סודה של התערובת בפשטותה, אך מובן שאפשר להוסיף לה גם עשבי תיבול שונים לפי הטעם.

חומרים לבצק:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2 כוסות קמח

½ כפית מלח

¼ כוס מים קרים

ההכנה:

מניחים את החמאה, הקמח והמלח בקערת מעבד מזון עם להב המתכת. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. שומרים במקרר לשעה.

על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה עגול. מרפדים בו תבנית עגולה לקיש ודוקרים קלות במזלג. מניחים מעל נייר אפייה, וממלאים בשעועית לבנה (שיטת האפייה שמונעת מהבצק לתפוח יתר על המידה ושומרת על צורתו). אופים כ-10 דקות, בתנור שחומם מראש לחום בינוני. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם השעועית (זורקים אותה), ומניחים לבצק להתקרר מעט.

למילוי:

1 חציל בגודל בינוני

100 גרם גבינת עזים רכה חתוכה לקוביות קטנות

1 שן שום קצוצה דק

2 ביצים

3 כפות קמח

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח או לפי הטעם

¼ כפית פלפל שחור טרי

ההכנה:

קולים את החציל על אש גלויה, עד שהקליפה משחירה ובשרו הופך רך. מניחים להתקרר מעט, מסירים את הקליפה החרוכה ומניחים את בשר החציל במעבד מזון, עם להב המתכת.

מוסיפים לקערה את הגבינה, השום והביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב.

יוצקים את התערובת על הבצק החצי אפוי שבתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, כ-35 דקות, או עד שסכין שננעצת במלית יוצאת נקייה.

מניחים להתקרר מעט, חותכים למנות ומגישים.


תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ