מתכון: ברוסקטה עם רוסטביף של השף משה יוחנן

הברוסקטה היא המנה הראשונה האולטימטיבית ובמקרה הנוכחי עם רוסטביף מושקע ומרשים שקל להכין לבד

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

מתכון לברוסקטה עם רוסטביף של השף משה יוחנן

חומרים:

  • כיכר לחם דגנים
  • 1 קילו נתח סינטה טרי
  • למרינדה:
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף רוזמרין קצוצה דק
  • כפית דבש
  • כפית רוטב וסטרשייר
  • כף חרדל
  • כף חרדל דיז'ון (גרגרים)
  • כף גדושה של פלפל שחור גרוס

הכנה:

מערבבים כל חומרי המרינדה ומורחים על הבשר. משאירים את הנתח עם המרינדה במקרר למשך כל הלילה, או כמה שעות. מחממים תנור ל-250 מעלות. את נתח הבשר מביאים לטמפרטורת החדר ואז צולים בתנור 10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות, צולים עוד שבע-שמונה דקות ואז מוציאים את הבשר כשמידת העשייה שלו היא מדיום-רייר. מחכים 20 דקרות כדי שהנוזלים ייספגו בתוך הנתח ופורסים דק. את פרוסות הלחם קולים על מחבת פסים או בטוסטר עם מעט שמן זית.

הצעת הגשה: לפזר על הבשר מלח אטלנטי, ניתן למרוח חרדל על הברוסקטה ולהוסיף עלי רוקט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ